Vierdaagse gladiolen

Vierdaagse gladiolen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is het traditie om de wandelaars te belonen met een mooie bos Gladiolen (en het kruisje natuurlijk, maar dat is even bijzaak). De stengels zijn groot, zwaar en niet praktisch om mee te sjouwen tijdens je laatste paar zware kilometers, maar er is een pluspunt: als de bloemen eenmaal uitkomen zijn ze prachtig! Dus terwijl vriendjelief lag bij te komen van zijn zware tocht (toegegeven: ik ben voor nu nog even eerder het type dat de bloemen langs de zijlijn overhandigt in plaats van er zelf mee over de finish te stappen), heb ik de camera gepakt en ben ik op mijn gemakkie (macro)foto’s gaan maken. Het lastige van het niet hebben van een macro-lens is dat je niet zo ver kunt inzoomen én scherp kunt blijven stellen. In dit geval ben ik handmatig gaan scherpstellen (ook omdat de automatische scherp-stel-stand soms het verkeerde deel kan pakken) en probeerde ik zo dicht mogelijk op het onderwerp te gaan fotograferen.

Conclusie: macro-lens staat hoog op mijn verlanglijstje!

Specs:

Camera: Nikon D3200

Lens: Sigma 18-300 mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Filter: Mentter HD CPL

Instellingen: P-stand, Diafragma f/25, Sluitertijd 1/5.6 sec., Iso 1600, Belichtingscompensatie -2