dansen met mich, rosa en bloem

Dansen met Mich, Rosa en Bloem

Wat en toffe toffe toffe klus! Mich (van dansen met Mich) en ik wilden al langer een fotoshoot proberen met bloem (je weet wel: om mee te bakken, niet de fleurig lekker ruikende dingetjes vanuit je tuin). We hadden verschillende foto’s gevonden ter inspiratie en wat tips gezocht online en voilá: met nog een vriendinnetje (Rosa), ruim 20 kg bloem, een enorm landbouwzeil, een dansstudio en flink wat spotlights waren wij er helemaal klaar voor. Ik zat em een beetje te knijpen met het weinige licht, maar uiteindelijk hebben we dit weten te creëren en ben ik meer dan trots. Zeker voor een eerste poging! Wat een geklieder en het opruimen duurde bijna net zo lang als het shooten zelf, maar wat ontzettend leuk om te doen!!

Wat technische info:

Om ervoor te zorgen dat mijn camera niks probeerde over te belichten, heb ik de belichtingscompensatie best veel stops lager gezet. Ook ben ik vaak verder weg gaan zitten, om zoveel mogelijk in beeld te krijgen en licht te vangen. Qua nabewerking heb ik de donkere plekken zwarter gemaakt en over het algemeen het contrast omhoog gedaan. Daarmee komt de bloem meer tot zijn recht.

En dan gaan we nu even naar de reclame:

Heb jij nou ook altijd zo’n soort shoot willen doen? Mich en ik kunnen het voor je regelen! Laat even een berichtje achter met jouw vraag/wensen via het contactformulier of stuur een mailtje naar fotoschraafie@gmail.com.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 18-300 mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Filter: –

Instellingen: M-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 11400, Belichtingscompensatie -2.3

Modellen: Michaela & Rosa

Normaal gesproken kies ik één beste foto uit om te tonen op mijn blog. Maar omdat ik nog veel meer foto’s mooi vond, eigenlijk niet kon kiezen en mijn trots graag wil delen, heb ik hier nog meer voor jullie!dansen met mich, rosa en bloem 2

Michaela & Rosa; M-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 7200, Belichtingscompensatie -2.3

dansen met rosa en bloem

Rosa; M-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 5000, Belichtingscompensatie -2.3

dansen met mich en bloem

Michaela; M-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 7200, Belichtingscompensatie -2.3