Al die schimmels!

Al die schimmels!

Op dezelfde dag als ik zag twee b… Ohnee, verkeerde liedje heb ik stiekem niet maar één geslaagde foto gemaakt. Ik vond namelijk het bruin-gele contrast van deze foto ook goed gelukt en besloot deze toch te posten. Normaal gesproken probeer ik veel variatie in mijn blogfoto’s te houden en daarom zet ik niet dezelfde soort foto’s zo vlak achter elkaar online. Maar omdat het bij het typen van dit bericht ontzettend herfstweer is, het bijna stormt buiten en ik even goed aan het schrijven ben, doe ik het lekker toch!

En dan nu wat technische info:

Anders dan ik zag twee b… Ohnee, verkeerde liedje heb ik deze foto juist wat zachter gelaten. Ook deze foto heb ik in RAW format bewerkt, maar nu heb ik het contrast juist wat lager gezet en de donkere delen lichter gemaakt. Op die manier krijgt de foto meer een zweverige look. De zon scheen fel op de paddenstoelen, dus de sluitertijd kon goed omhoog (hoewel dat in de A-stand automatisch gebeurt) en de ISO omlaag. Het diafragma heb ik groot laten staan, zodat niet alles van de paddenstoelen scherp zou zijn en het fijne randje zouden houden. Ook zie je daardoor de boomstronk maar op een heel klein deel scherp en is er een kleine scherptediepte met de achtergrond.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: A-stand, Diafragma f/3.3, Sluitertijd 1/1600 sec., Iso 100, Belichtingscompensatie 0.0