Lekker veel contrast vlinder

Lekker veel contrast

In dezelfde vlindertuin als ‘Gaan we voor schutkleur of toxic-look?’ vond ik dit monstertje. Meestal kies ik de mooiste foto uit een serie en hou het daar bij, maar die vlindertuin was zo variërend dat ik je nu al kan vertellen dat er sowieso nog een (vlinder)foto aankomt binnenkort. Het mooie van de type foto vind ik komen door de kleuren. Juist het felle oranje van de vlinder steekt hard af tegen de knalgroene kleur van de blaadjes. Maak dan nog even gebruik van een goeie scherptediepte en voilá, dit is het resultaat.

En dan nu wat technische info:

De vlinder was vrij bewegelijk, wat het ook weer een uitdaging maakte om de juiste shot te nemen. Ook hierbij probeerde ik er vooral op te letten dat de ogen scherp zouden zijn. Het grote diafragma zorgde voor de kleine scherptediepte waardoor de vlinder nog meer centraal komt de staan. Qua bewerking heb ik de foto in portretformaat uitgesneden (origineel is landschapformaat), de donkere tinten donkerder gemaakt en de lichtere delen lichter door gebruik te maken van ‘niveau’s’ in Photoshop (duidelijk één van mijn favoriete tools). Daardoor zie je het contrast nog iets beter.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: Kenko AIR MC UV filter 62mm

Instellingen: A-stand, Diafragma f/3.3, Sluitertijd 1/640 sec., Iso 640, Belichtingscompensatie 0.0