Opvallen in een grijze massa

In de achtertuin van pap en mam vond ik een inimini stukje baby-bloempjes (of nja, zo noem ik ze zelf, want ze zijn gewoon heel klein). Ik denk dat elk bloempje ongeveer 1 cm groot is. En dus weer lang leve de Macro-opties, want daarmee haal je dit prachtige beeld naar voren. Overigens zijn de bloempjes niet meer te vinden, want die zogenaamde tuin is nu één grote zandbak (met héél veel pieren… Die ik níét met een macro-lens op de foto zet… Bahbah).

En dan nu wat technische info:

Het was best lastig om het gele bloempje goed scherp in beeld te krijgen zonder dat de fijne scherptediepte verhouding met de achtergrond verdween. Dat er nog wat meerdere delen op de foto scherp zijn geworden, vind ik persoonlijk niet vervelend (zo’n pluisje kan net wat extra dimensie aan de foto geven plus dat het er gewoon was en ik de opzet van mijn foto’s niet te veel wil beïnvloeden). Qua bewerking heb ik voor het eerst meer in Adobe Lightroom gespeeld. Het gele wat sprekender, het geheel wat lichter, maar nog wel met behoud van contrast.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: Kenko AIR MC UV filter 62mm

Instellingen: A-stand, Diafragma f/4, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 180, Belichtingscompensatie +0.3