Dichtbij de Soca Source

Dichtbij de Soča source

Het gebruik van een lange sluitertijd kan hele mooie effecten opleveren bij stromend water. Deze foto is gemaakt in Slovenië bij een flinke (maar korte) wandeling en in mijn geval was het meenemen van een statief niet echt een praktische optie (aangezien dit toch vooral wat onhandigheid met zich mee bracht tijdens het klimmen en klauteren over stenen en rotsen). Dus deed ik dit boogschutters-stijl: even diep ademhalen, scherp stellen en bij het uitademen continue foto’s maken waarbij je bij je totale ‘uitblaasmoment’ zo veel mogelijk stil staat (het moment waarop de boogschutter zijn pijl loslaat). Eventueel kun je je elleboog laten steunen op je knie als je vanuit de hurk-stand fotografeert. En dan maar hopen dat er minimaal één scherpe foto tussen zit!

Specs:

Camera: Nikon D3200

Lens: Sigma 18-300 mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Filter: Mentter HD CPL

Instellingen: S-stand, Diafragma f/22, Sluitertijd 1/6 sec., Iso 100, Belichtingscompensatie -0.3