Hoedjes, balletjes en moeilijke vragen

Mijn allereerste fotoklus en ontzettend leuk om te doen! Ik werd gevraagd om wat leuke herinneringsfoto’s te maken tijdens een eindvoorstelling/-symposium van een collega en vond van mezelf dat ik dat gewoon moest doen (ondanks mijn gebrek aan ervaring en echte kennis). Ik moet tenslotte toch een keer beginnen met oefenen (en hallo hobby-carrière)! Het was in een theater waar de belichting voor een fotograaf absoluut niet optimaal was, maar daar heb ik eigenlijk ook juist gebruik van gemaakt door de donkere sfeer en kleurig lamplicht er in proberen te houden. De ISO moest wel omhoog waardoor de foto’s wat korreliger zijn geworden, maar met een zo kort mogelijke sluitertijd en groot diafragma is het me uiteindelijk wel gelukt (yes yes yes)! Af en toe waren de praatjes té interessant om alleen maar bezig te zijn met mijn camera en heb ik lekker zitten luisteren, maar na ruim 700 foto’s, spierpijn in mijn arm en kramp in mijn gezicht en vingers kan ik wel zeggen dat ik dit ook lekker in de pocket heb 🙂 . Op naar de volgende klus dus!

Camera: Nikon D3200

Lens: Sigma 18-300 mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Filter: Mentter HD CPL

Instellingen: M-stand, Diafragma f/6, Sluitertijd 1/50 sec., Iso 3200, Belichtingscompensatie +4.0