Shooten met Irenepeen

Op een dag zoals in dit weekend wil je natuurlijk niets liever dan binnen blijven en warm onder een dekentje kruipen met extra dikke sloffen aan. Of je gaat juist naar buiten om een sneeuwpop te bouwen, sleetje te rijden of een sneeuwballengevecht te houden. Maar waarom zou je naar buiten gaan om bibberend foto’s te maken? Nou, dat deden wij dus! En terwijl de mannen lekker binnen zaten te gamen, gingen mijn beste vriendinnetje en ik naar de Veluwe met vier tassen vol met spullen. Klaar zitten, testfoto’s maken, zitten we goed? Oké, jas en handschoenen uit, warme thee in de mok en schieten maar! Ireen, je deed het fantastisch 🙂 .

Deze foto is vooral bedoeld om het idee van warm en koud in beeld te brengen door middel van een felle kleur (dus niet om de mok ermee te koop te zetten 😉 ). En door het oranje/rood van de mok en het witte/blauwe van kleding en omgeving wordt dit verschil goed versterkt. Een blauwe mok zou dit effect bijvoorbeeld veel minder kunnen creëren.

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: P-stand, Diafragma f/3.5, Sluitertijd 1/200 sec., Iso 500, Belichtingscompensatie -0.7

Model: Irene Snelleman