Struinen door de tuinen

Afgelopen dinsdag werd vriendjelief maarliefst dertig jaar! En dat vierden we met een uitje naar een kasteel vlakbij Utrecht. Naast het prachtige romantische kasteel zelf (waar je ook een kijkje binnen mag nemen) is er ook een enorme tuin (it’s huge) waar je nog eens in zou kunnen verdwalen. Zo heb je verschillende watertjes, bruggetjes, een tennisbaan, een doolhof en een hertjesweide! Ook genoeg om te fotograferen dus! En om nu niet te gaan spoilen, heb ik hier een foto van de jarige Job zelve 🙂 . Gelukkig liep hij de hele dag met een glimlach rond (het was tenslotte zijn verjaardag, dus hij moest wel), waardoor het niet moeilijk was om een vrolijke foto te maken.

En dan nu even wat techniek: Ik heb het diafragma wat kleiner gemaakt, waardoor er meer oppervlak scherp zou worden. Daarmee werd de kans dat alleen zijn neus scherp werd, kleiner. Wel wordt daardoor je sluitertijd langer: kleiner gaatje (diafragma) is meer tijd nodig om dezelfde hoeveelheid licht binnen te laten (sluitertijd). Maar als je buiten bent met een hoop daglicht, dan is 1/160 seconden is nog steeds heel snel 🙂 . Verder heb ik naast een inimini beetje belichting en het omzetten naar zwart-wit, niet zoveel hoeven bewerken aan deze foto.

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: A-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 160, Belichtingscompensatie 0.0

Model: Laurens van Houdt

1 gedachte over “Struinen door de tuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *