actie op de camping

Planet Earth Seizoen 3 Aflevering 1 – Actie op de camping

Mijn paps en ik hebben de traditie om ieder jaar een weekje samen op fietsvakantie te gaan en dit jaar zaten we in de Bourgogne. Niet dat je daar nu wat van ziet op de foto, maar dat maakt even niet uit! Misschien zijn dit typische Franse beestjes? En terwijl ik vorig jaar de vrolijke slak op onze plek op de camping in België heb gevonden, kon ik nu natuurlijk mijn camera niet binnenlaten voor deze heftige actie! Hoewel ik het eigenlijk helemaal niks vond om zo dicht bij deze engerd te komen, vind ik het resultaat uiteindelijk best vet geworden. Je ziet zelfs de spinrag uit de bips van het monster komen!

En dan nu wat technische info:

Het diafragma heb ik wat kleiner gezet om zoveel mogelijk scherp te krijgen van zowel de spin als zijn vangst. Nog steeds is dat niet helemaal gelukt, maar het belangrijkste staat erop en ik vind het persoonlijk ook niet storend. Qua nabewerking heb ik de foto iets bijgesneden (nóg dichterbij komen durfde ik niet) en lichter gemaakt. De belichtingscompensatie op -0.7 stop zetten bleek achteraf toch te donker.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: A-stand, Diafragma f/10, Sluitertijd 1/320 sec., Iso 125, Belichtingscompensatie -0.7