natuurlijk tegengesteld

Natuurlijk tegengesteld

Hier een andere foto die ik heb gemaakt tijdens mijn traditionele fietsvakantie met papa. Anders dan de vorige foto met die enge spin, heb ik voor nu gekozen voor een wat rustigere foto met lieve bloempjes. Hoewel ik ze van dichtbij er nog best gek en mysterieus uit vind zien! Deze foto is gemaakt in Cluny bij één van de vele kerkjes en bijbehorend tuintje. De bloempjes vielen me op door de paars/roze bolletjes gemaakt uit een heleboel sprietjes. Lekker duidelijk ben ik hè?

En dan nu wat technische info:

Het origineel was nét te donker (waarschijnlijk door het kleine diafragma en de belichtingscompensatie). Ik heb het dus bij het bewerken ietsje helderderderder gemaakt, maar ook de kleuren iets sprekender. In het origineel zijn de bloempjes wat paarser in plaats van roze. De kleuren van de foto vielen me best op, omdat het me doet denken aan de kleuren in Photoshop. Wanneer je bijvoorbeeld je foto te groen vindt, dan moet je er wat roze-tinten erbij doen om de fotokleuren natuurlijker te krijgen. Verder vind ik dat ik nog meer van de bloempjes scherp had moeten krijgen, maar dat is dan een lesje voor de volgende keer!

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: A-stand, Diafragma f/9, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 360, Belichtingscompensatie -0.3