Ik zag twee b... Ohnee, verkeerde liedje

Ik zag twee b… Ohnee, verkeerde liedje

In deze tijd van het jaar (en zeker met al die regenachtige dagen) schieten de paddenstoelen de grond uit. Ideaal moment dus om met de camera op stap te gaan naar wat bosrijke gebieden. Hoewel je ze op dit moment denk ik ook best makkelijk langs een drukke autoweg kunt vinden… Maar hé, het was mooi weer met een fijn zonnetje en dus sleepte ik vriendjelief met me mee naar het favoriete plekje op de Veluwe (Posbank) voor een wandelingetje.

Nou, dat hebben we geweten! Het had de dag ervoor ontzettend veel geregend, dus de paddenstoelen vlogen je nog net niet om de oren! Wel kwamen we in eerste instantie nauwelijks aan wandelen toe, omdat op elke vierkante meter wel een nieuwe (soort) paddenstoel te vinden was en ik elke keer weer mijn kans greep. Het perfecte plaatje was echter nog lang niet gevonden en net op het moment dat ik het wilde opgeven en de camera had opgeborgen, kwamen de rode paddenstoelen met witte stippen tevoorschijn. Bij de eerste de beste een hoop plaatjes geschoten, want hoe vaak zie je die nou?! Maar al gauw leek het wel alsof die paddenstoelen daar een feestje aan het vieren waren. Er kwam geen eind aan die rode dingen! Eureka momentje, want daar ging ik natuurlijk voor!

En dan nu wat technische info:

Ik heb expres de paddenstoel laag in beeld gehouden, zodat het een langere foto werd met de focus op het kleinere stukje voorgrond. De foto is in RAW format gemaakt, zodat de belichting makkelijker te bewerken was. Hierbij heb ik het contrast en de verzadiging wat omhoog gegooid, de donkere delen wat donkerder gemaakt, maar de witte stukken wat feller. Het origineel had namelijk een beetje een grijze waas over de gehele foto. Achteraf gezien had ik de foto misschien wat verder weg kunnen nemen, zodat het onderwerp nog iets kleiner zou worden en een bijzonderder(derder) effect gecreëerd zou kunnen worden.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: –

Instellingen: A-stand, Diafragma f/5.6, Sluitertijd 1/160 sec., Iso 400, Belichtingscompensatie 0.0