gaan we voor schutkleur of toxic-look kameleon

Gaan we voor schutkleur of toxic-look?

Bereid je maar voor, want hier zijn we weer hoor… Het heeft even een tijdje geduurd voor jullie weer eens vermaakt konden worden met mijn plaatjes, maar ik heb goed gebruik gemaakt van mijn schoolvakantie en nieuw materiaal weten te ontwikkelen! Toegegeven: naast vriendjelief, werk, studie, huiswerk en soort van sporten en verwaarloosde vriendinnetjes willen zien, blijft er niet veel tijd over voor hobby’s…

Anyway, genoeg gemopper, hier die foto! Vriendjelief en ik gingen dit jaar op vakantie naar Luxemburg (land) en vertoefden een middagje in een vlindertuin. Beetje valsspelen dus, maar een paradijs voor vlinderfotografie. Nu hoor ik je denken: dit kan toch geen vlinder zijn?! Klopt! Naast vlinders hadden ze ook een aantal andere beestjes, waaronder een paar vogels, kikkertjes, vreemde insecten en een kameleon. Want dat laatste is waar je naar kijkt 😊 . Oh en denk maar niet dat het hierbij blijft: er komen ook nog een aantal vlinderfoto’s voorbij binnenkort hoor.

En dan nu wat technische info:

Bij het maken van foto’s heb ik inmiddels wel geleerd welke delen je het liefst scherp wil hebben. Zo is het belangrijk dat je er bij portretfotografie op let dat de focus op de ogen ligt. En aangezien veel beestjes ogen hebben, is dat dan dus ook waar ik hier op heb gelet (überhaupt major topic van de foto trouwens 😉). Daarnaast heeft mijn macrolens een standje ‘extra dichtbij’ (om het even zo te noemen) waardoor de lens nóg iets dichterbij kan scherpstellen. Het enige wat ik digitaal heb bewerkt zijn de donkere tinten. Met optie ‘niveau’s’ in Photoshop is dat heel makkelijk en direct aan te passen in de histrogram. Daardoor worden de kleuren nog sprekender en lijkt de foto ook extra scherp met de nadruk op het oog.

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 105 mm f2.8 EX DG MACRO OS

Filter: Kenko AIR MC UV filter 62mm

Instellingen: A-stand, Diafragma f/5, Sluitertijd 1/250 sec., Iso 640, Belichtingscompensatie 0.0