georganiseerde chaos

Georganiseerde chaos

Een dagje dierentuin is tegenwoordig veel meer dan uren bij de doodshoofdaapjes zitten in de hoop dat ze de kinderwagens eens met rust laten en in jouw haar opzoek gaan naar lekkers. Bijna het hele park geeft nu de mogelijkheid om letterlijk tussen de beestjes te lopen! Wat een verademing met je cameraatje! Natuurlijk is het even ellenbogenwerk als je bedacht hebt op een drukke weekenddag te gaan en moet je vaak flink geduld hebben. Maar als je dan doet alsof je net zo klein bent als die vijfjarigen die vooraan proberen de aapjes vooral niet te aaien (hmm hmm), dan kan je echt heul dichtbij komen!

Nu hoor ik je denken: maar eehh… Apen hebben toch geen veren? Klopt als een bus! Er liep ook een grote struisvogelsoort door het park (iets met toch wat variatie ofzoiets). Toevallig was dit de eerst gemaakte foto van de dag en dacht ik bij het maken eigenlijk ‘mehh, dit wordt niks, laten we maar niet nog zo’n gekke poging doen’. Maar toen ik een tijdje later (nu dus) weer eens door mijn foto’s heen scrolde, werd ik hier toch weer even nieuwsgierig van. En na wat kleine belichtingsaanpassingen kwam dit eruit en was ik nog best blij verrast!

En dan nu wat technische info:

De originele foto was dof en grijs. Ik heb daarom gespeeld met ‘niveaus’ binnen Photoshop waarbij je gaat spelen met de histogram (overzicht kleur- en/of belichtingsbalans). Daarbij heb ik de schaduwen wat donkerder gezet en de middentonen en hooglichten lichter. De lichte delen van de veren worden versterkt en het contrast met de donkere achtergrond wordt groter. En waar het groene vandaag komt: ik heb de veren door een plant/bosje heen gefotografeerd waarna deze kleur meer naar voren kwam bij de bewerkingen. De blaadjes zijn onscherp geworden doordat de focus lag op de veren en het diafragma groot heeft gestaan (hoe groter je diafragma, hoe meer scherptediepte ofwel meer onscherpte in je foto).

Mag ik deze hebben?

Jazeker! Ik bied hem te koop aan op Werk aan de Muur. Je kunt de foto vinden door op deze link te klikken.

Specs:

Camera: Nikon D7200

Lens: Sigma 18-300 mm f/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM

Filter: Mentter HD CPL

Instellingen: A-stand, Diafragma f/6.3, Sluitertijd 1/500 sec., Iso 1800, Belichtingscompensatie 0.0